Stappenplan aankoop nieuwbouwwoning

De woningen worden gebouwd door Giesbers uit Wijchen. Zij bieden jou maximale invloed in het verdere ontwerp van jouw woning. Als koper in Brink aan de Weide krijg je namelijk echt de kans je eigen thuis mee te ontwerpen. Hoe dat werkt hebben we in dit stappenplan helder voor je op een rij gezet.

Je eerste afspraak

Allereerst: maak kennis met Brink aan de Weide. Lees de verkoopbrochure, kies je woningtype en bouwnummer en schrijf je in. Heb je een optie op een bouwnummer, dan gaat de makelaar een gesprek met je aan. De makelaar vertelt je alles over wonen in de Brink aan de Weide. Je ontvangt de kopersmap met onder andere aanvullende projectinformatie, de technische omschrijving en het ruwbouwoptieboek.

Stappenplan aankoop nieuwbouwwoning

Hét moment: je gaat kopen

Ben je overtuigd door alle informatie en zie jij jezelf hier wel wonen? Dan plant de makelaar een tekenafspraak voor je in. Hij neemt tevens de koperskeuzelijst met je door en tekent samen met jou de koop- en aannemingsovereenkomst. Het is nu officieel: je hebt een huis gekocht in de Brink aan de Weide. Wat zijn de vervolgstappen?

Je eigen thuis

Aan de slag

Lees de kopersmap goed door, ben je er klaar voor? Dan dagen we je uit om zelf met je woning aan de slag te gaan aan de hand van het ruwbouwoptieboek. Bij ruwbouwopties moet je denken aan een uitbouw, een erker, een dakkapel etc. Bedenk hoe jouw woning er uit moet zien in Brink aan de Weide en stel je eigen woning samen aan de hand van het ruwbouwoptieboek.

Aannemer Giesbers

Heb jij aardig in beeld hoe jij je nieuwe thuis in Schuytgraaf voor je ziet? Dan praten we graag met je verder om je ruwbouw-wensen te bespreken en te adviseren over de mogelijkheden. Dit keer sluit ook iemand van Giesbers aan. Ongetwijfeld heb je naar aanleiding van de kopersmap vragen over de woning en wat er allemaal bij komt kijken. Een goede gelegenheid om al je vragen weg te nemen.

De NUL-tekening en gesprek met kopersbegeleiding

Na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst wordt je woning uitgewerkt in een technisch ontwerp, dit noemen wij de NUL-tekening. Voorafgaand aan het gesprek met kopersbegeleiding ontvang je deze tekening.
Controleer of al je ruwbouwwensen goed zijn verwerkt op deze tekening. Heb je vragen? Houd deze dan even bij op een lijstje zodat je niets vergeet en deze kunt stellen tijdens het gesprek.

Tijdens dit gesprek nemen we de nultekening door en kun je met al je vragen terecht bij kopersbegeleiding. Heb je toch nog aanvullende ruwbouwwensen? Dan is dit het moment om ze door te geven. Ook zal nu het vervolgproces stap voor stap worden toegelicht.

(Digitale) showroombezoeken

De keuken, badkamer, elektra, er is nog veel te beslissen alvorens we met de bouw van je woning kunnen starten. Als de NUL-tekening akkoord is wordt je in contact gebracht met onze partners voor de verdere afstemming van je wensen voor je huis. De goedgekeurde NUL-tekening vormt het startpunt voor de (digitale) showroombezoeken. Je keuken, badkamer, toilet en elektravoorzieningen hebben veel invloed op de woonbeleving. Deze keuzes hebben invloed op de voorzieningen in het casco van de woning. Daarom is het belangrijk dat je je hier vroegtijdig in verdiept.

Je ontvangt een uitnodiging van onze partners om een bezoek te brengen aan de (digitale) showrooms. Kies jouw ideale indeling en maak een keuze voor materialen en apparatuur. Je hebt snel inzichtelijk welke kosten hier mee gemoeid zijn. In het (digitale) showroomboek vindt je alvast talloze optiemogelijkheden en krijg je alvast een beeld wat er allemaal mogelijk is of om inspiratie op te doen. 

Realisatietekening

Na de goedkeuring van de offertes van de showrooms worden je keuzes verwerkt op de realisatietekening. Ook ontvang je een totaalofferte, waarop alle offertes zijn verwerkt in één overzicht. Na de goedkeuring op de realisatietekening met bijbehorende totaalofferte wordt je woning ‘in productie’ genomen en kan de bouw van start.

Puntjes op de i

Tot slot is de afwerking van je woning aan de beurt. Wil je dat je huis ook gestuukt of gesausd wordt? Wil je andere binnendeuren en/of ander hang en sluitwerk? Dit alles bepaal je in deze laatste stap!

Welke woningen zijn beschikbaar? Bekijk het aanbod
Hoe maak ik een eigen account aan? Persoonlijk account