Mei

1 januari '18

In mei leggen alle vogels een ei. Lekker zonder jas naar buiten, haal de kids erbij en ga lekker samen aan de slag in de tuin. Genoeg te doen. Kinderen kunnen heel goed meehelpen in de tuin, laat ze met een schaartje bijvoorbeeld de uitgebloeide tulpen afknippen of het zand weer in de zandbak vegen.

Onderhoud

Het kan in mei al behoorlijk droog zijn, dus let goed op dat de plantjes en ook je potten niet droog komen te staan. Alles begint lekker te groeien in mei, dus extra belangrijk dat alle planten en bloemen voldoende water krijgen. Heb je last van slakken in je tuin? Strooi een laagje cacaodoppen op de bodem of lok ze met een ingegraven blikje met bier. Vinden ze heerlijk!

Slakken

Moestuin

Heb je een moestuin? Mei is een geweldige moestuinmaand, de tuin is vol in ontwikkeling en alles is heerlijk groen. De eerste groenten kunnen nu geoogst worden, denk aan peterselie, kropsla, spinazie en tuinkers. Er kan ook nog genoeg de grond in, broccoli, radijs en allerlei knollen.

Na gedane arbeid is een relaxmomentje verdiend. Ga even lekker achterover met een kop thee en geniet van alles wat opkomt in je tuin.

Ik heb een vraag! Veel gestelde vragen
Zijn er nog woningen beschikbaar? Woningaanbod