Maart

1 januari '18

Maart roert zijn staart, maar met een beetje gelukt is de lente in aantocht. In deze maand is er veel te doen in de tuin, alle planten komen uit hun winterslaap en hebben extra aandacht nodig. Schijnt er een lekker zonnetje? Trek je laarzen aan en ga de tuin in!

Nu planten

Dit is de meest geschikte maand om hagen, struiken en bomen te planten met een “blote” wortel. De grootste vorst aan de grond is voorbij en hagen, struiken en bomen hebben nu nog geen blad. De kans dat de planten aanslaan en wortel schieten is nu het grootst. Ben je vergeten om je bollen in de grond te doen voor de eerste nachtvorst van vorig jaar? Zet nu de gladiolen en dahlia’s in de grond en je hebt over een paar maanden toch nog een kleurrijke tuin.

Moestuin

Heb je een moestuin? Maart is een goeie tijd om alvast je uien in de volle grond te zaaien. Ook doperwten, sla, wortels en komkommers kunnen de volle grond in. Twijfel je over de temperatuur deze maand? Je kunt een vliesdoek boven het zaaidek leggen om te beschermen tegen de ergste kou.

Wil je een broedend paartje in de tuin, hang dan nu de nestkastjes buiten als je dat nog niet gedaan hebt. Vogels zijn nu al op zoek naar een geschikt plekje voor het broedseizoen begint. Hang de nestkasten op met de ingang naar het oosten of het noordoosten.

Ik heb een vraag! Veel gestelde vragen
Zijn er nog woningen beschikbaar? Woningaanbod