Opgeleverd

Welkom in Brink aan de Weide

Ten zuidwesten van de binnenstad van Arnhem verrijst de nieuwe woonwijk Schuytgraaf; ook wel 'Arnhem in de Betuwe' genoemd. Tot 2028 worden hier circa 6.500 moderne nieuwbouwwoningen gebouwd, in 26 karakteristieke buurten. Een van die buurten is Brink aan de Wijde. Een buurt met een eigen karakter, midden in een groene weide, en 79 duurzame gezinswoningen in diverse typen. Met hoek- en rijwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen was er voor elk budget en ieder gezin een woning te vinden. In 2020 zijn de laatste woningen opgeleverd.

image alt

Nieuwbouw in het groen én lekker centraal

Brink aan de Weide ligt aan de zuidzijde van het groene Schuytgraaf. Het is een prachtige locatie, met dorpse straatjes en woningen direct aan het groen. De aanwezige bomen, paden en sloten zijn zoveel mogelijk meegenomen in de ontwikkeling van de wijk. Zo biedt Brink aan de Weide een groene, waterrijke woonomgeving, dicht bij de prachtige bossen en heideheuvels van de Veluwe. Tegelijk ligt de wijk lekker centraal, met diverse uitvalswegen en Arnhemse gezelligheid om de hoek. Van sportvelden en winkels voor de dagelijkse boodschappen, tot een brede school en het multifunctioneel centrum van Schuytgraaf; alles is dichtbij.

image alt

Afwisselend en dorps

Brink aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide, een verrassend stukje Schuytgraaf. Met een sfeervolle brink en openbare ruimte, veel groen en dorpse, stoeploze straatjes waar afwisseling een belangrijk thema is, net als in een dorp. De gevarieerde architectuur is een van de dingen die het buurtje bijzonder maken. In Brink aan de Weide realiseerde en verkocht BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 79 eengezinswoningen (rij- en hoekwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen), verdeeld over 3 fases. In oktober 2017 werden de 1e woningen verkocht, in maart 2020 startte aannemer Giesbers de bouw van de 3e en fase. Eind 2020 ontvingen de laatste bewoners de sleutel van hun nieuwbouwhuis in Brink aan de Weide.

image alt

Welkom in Arnhem

Schuytgraaf is de jongste wijk van Arnhem en ligt in de Over-Betuwe, op circa 10 minuten fietsafstand van het sfeervolle centrum. Met een keur aan winkels, restaurants en cafés en een rijk aanbod aan cultuur. Hier geniet je van een drankje op een terras aan de Rijnkade, haal je verse groenten en bloemen op de markt, bewonder je bandjes in Luxor of bezoek je een dans- of muziekvoorstelling in het Stadstheater of Musus Sacram. Er is genoeg te doen en te beleven. Welkom in Arnhem. Welkom in Brink aan de Weide.

Duurzame woningen klaar voor de toekomst

Alle woningen in Brink aan de Weide zijn officieel 'groen' verklaard en voorzien van een groenverklaring. Ze hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager en zijn aangesloten op stadsverwarming en niet meer voorzien van een gasaansluiting. Hiermee zijn deze woningen al helemaal voorbereid op de gasloze toekomst. Bij de bouw van de duurzame woningen is rekening gehouden met circulariteit; de gebruikte materialen voor de woningen worden aan het einde van hun levensduur niet vernietigd, maar kunnen worden teruggewonnen voor hergebruik. Ook in de leefomgeving is circulariteit toegepast; zo wordt het hemelwater in de wijk geïnfiltreerd op eigen terrein of via speciale bodempassages gereinigd om vervolgens terug te stromen naar omliggende sloten.