Fase 2 en 3 anno januari 2020

17 januari '20

De eerste weken van 2020 zitten er alweer op. Langzaam worden de dagen weer langer en hier en daar steken de krokussen en narcissen hun kopjes alweer boven de grond. Wat is er in januari gebeurd op de bouwplaats van Brink aan de Weide Fase 2 en 3? Een kleine update...

image alt

Fase 2: Bijna opgeleverd

In Fase 2 is de oplevering van de woning in volle gang. De vrijstaande en 2 onder 1 kapwoningen met bouwnummers 21 tot en met 26 zijn inmiddels opgeleverd. Dat geldt tevens voor de hoek- en tussenwoningen met bouwnummers 1 tot en met 8.

Maar ook de eigenaren van bouwnummers 9 tot en met 20 hoeven niet zo lang meer te wachten. Naar verwachting hebben ook zij eind februari allemaal de sleutel van hun prachtige nieuwe woning ontvangen. Hiermee zijn dan alle woningen van Fase 2 opgeleverd.

image alt

Fase 3: In volle gang

De funderingswerkzaamheden van Fase 3 zijn in volle gang. Na het verwijderen van de de randkisten en het aanbrengen van de leidingen voor bijvoorbeeld riolering en nutsbedrijven, worden de prefab betonnen vloerplaten gelegd. Een belangrijk moment voor de kopers. Zodra de vloerplaten van de begane grond zijn afgestort, gaan namelijk de werkbare dagen tellen.
Dat bijzondere moment staat gepland voor eind januari.

Zodra de betoncasco’s en de prefab dakplaten gemonteerd zijn, start de aannemer met de binnenwerkzaamheden. Denk hierbij aan het plaatsen van de houten trappen en het monteren van de binnenwanden en de gevelkozijnen. Als de gevelisolatie is aangebracht, starten de metselaars met het metselwerk. De woningen krijgen dan echt al vorm!

Veiligheid en feestje

Het is natuurlijk fantastisch om je nieuwe huis steeds meer vorm te zien aannemen. Toekomstige bewoners en andere geïnteresseerden komen daarom regelmatig een kijkje nemen op de bouwplaats. Om veiligheidsredenen is dit echter niet toegestaan. Daarom worden er voor de kopers tijdens de bouw twee kijkmomenten gepland. Eén tijdens de ruwbouwfase, om de casco woning te bezichtigen. Een tweede kans om even de woning te bekijken is wanneer de cementdekvloeren en de trappen zijn aangebracht. Een zorgvuldig uitgekozen moment. Zo lopen we geen risico dat de vloerverwarming en overig leidingwerk beschadigt.

Daarnaast organiseren aannemer Giesbers en BPD Ontwikkeling ook nog een feestelijk start-bouwmoment. Onder het genot van een hapje en een drankje krijgen de kopers zo de mogelijkheid alvast kennis te maken met hun toekomstige nieuwe buren.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Is er nog iets vrij? Bekijk het actuele aanbod