Bouwupdate februari: Brink aan de Weide fase 3

18 februari '20

De werkzaamheden op de bouw zijn volop aan de gang en duidelijk zichtbaar. Voor de jaarwisseling zijn de funderingen gestort en de begane grond vloeren gelegd. Momenteel is de aannemer bezig met het plaatsen van de betonnen casco’s. De casco’s van blok 1, 2, 3 en 4 zijn inmiddels gereed. De eerste 2 blokken staan in de steigers; klaar voor het metselwerk. Het monteren van de laatste casco's staat in de planning voor week 8, evenals het monteren van de prefab dakplaten.

image alt

Ramen, deuren en gevelkozijnen

De ramen en deuren worden in de kozijnenfabriek afgehangen en afgesteld. Plus voorzien van glas en in de juiste kleur gespoten. Dit alles gebeurt onder de juiste omstandigheden. Hierbij kun je denken aan geen last van regen en wind, geen stof of een te hoge of juist een te lage temperatuur. Na productie worden ze in folie gepakt om bevuiling en beschadiging te beperken.

De gevelkozijnen worden kant-en-klaar uit de timmerfabriek aangeleverd bij de betonfabriek. Zij monteren deze gevelkozijnen in de fabriek aan de betonnen casco elementen. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, worden ze naar de bouw getransporteerd op speciale bokken.

image alt

Dakplaten en metselwerk

In week 8 worden de eerste dakplaten gemonteerd. Na montage wordt er begonnen met het stellen van de metselwerk profielen. Dit zijn tijdelijke houten profielen - waar de metselaar zijn touw aan bevestigt - zodat er recht gemetseld wordt. Vervolgens wordt de gevelisolatie aangebracht en wordt er gestart met het metselwerk. Het metselwerk start vanaf week 12 bij blok 1 en 2.

image alt

Dakbedekking

De dakdekkers zijn inmiddels ook volop aan de gang met het aanbrengen van isolatie en dakbedekking op de platte daken van de uitbouwen. De aannemer streeft er naar om deze dakbedekking zo snel mogelijk aan te brengen om zoveel mogelijk regenwater buiten de woning te houden.

Veilgheid boven alles

Aannemer Giesbers heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Het hele bouwterrein is rondom afgezet met bouwhekken en op het terrein zelf zijn diverse beveiligingscamera’s geplaatst. Het is al een paar keer voorgekomen dat mensen na werktijd het bouwterrein betreden. Dat is absoluut niet de bedoeling. De alarm opvolgdienst wordt namelijk direct ingeschakeld, waardoor er kosten worden gemaakt. Maar nog belangrijker is dat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Wil je een kijkje nemen op de bouwplaats? Dan ben je van harte welkom op de kijkdagen.

  Planning
  Nieuws