Bouwupdate Brink aan de Weide fase 3

23 december '19

Momenteel zijn de eerste werkzaamheden opgestart en Giesbers gaat in samenspraak met BPD nog een startbouwmoment organiseren. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u dan ook nader kennis maken met uw nieuwe buren. Hierover zullen wij je tijdig informeren.

Voortgang

In week 46 zijn de funderingspalen van alle woningen aangebracht. Hierna is begonnen met de realisatie van de funderingen. Er worden randkisten geplaatst met daarin wapeningskorven. Vervolgens worden de funderingsstroken volgestort met beton. Als de funderingsstroken voldoende zijn uitgehard kunnen de randkisten verwijderd worden. Daarna kunnen de leidingen, zoals riolering en nuts leidingen aangebracht worden. Als deze zijn aangebracht
kunnen de prefab betonnen vloerplaten gelegd worden. Zodra de vloerplaten van de begane grond zijn afgestort gaan de werkbare dagen tellen.

De planning is dat de eerste prefab betonwanden geleverd en gemonteerd gaan worden vanaf week 4, 2020. Als de betoncasco’s gemonteerd zijn, worden de prefab dakplaten gemonteerd. Vanaf dit moment gaan ook de binnen werkzaamheden starten, onder andere de houten trappen en de binnenwanden monteren. Vervolgens worden de gevelkozijnen gemonteerd. Nadat de gevelisolatie is aangebracht, kan het metselwerk starten.

Kijkdagen

Velen van jullie komen regelmatig kijken naar de realisatie van de woningen. Deze betrokkenheid vinden we mooi om te zien. Giesbers verzoekt je echter om vanuit veiligheidsoverwegingen het bouwterrein niet te betreden, zoals eerder beschreven in de eerste nieuwsbrief. Giesbers heeft veiligheid op de bouw hoog in het vaandel staan. Het volgens de regels naleven van deze veiligheid verwachten wij van iedereen. Zo ook van jou, als bezoekende toekomstig bewoner. Wij begrijpen uw nieuwsgierigheid en gaan er van uit dat u onze mening hierin deelt.

Er worden ten tijden van de bouw van de woningen twee kijkmomenten gepland, waarvoor je in een later stadium per mail wordt uitgenodigd. De eerste kijkdag wordt ingepland ten tijde van de ruwbouw. Om jou betrokken te houden bij de bouwwerkzaamheden, wordt een bezichtiging georganiseerd waarbij je je casco woning nader kunt bekijken. Een tweede kijkdag wordt ingepland wanneer de cementdekvloeren en de trappen zijn aangebracht. Dit moment
is zorgvuldig uitgekozen, omdat Giesbers geen risico wil lopen dat de vloerverwarming en overig leidingwerk beschadigd of zelfs lek raakt.

  Planning
  Nieuws