Bouw Brink aan de Weide in fase 1 officieel gestart

9 juli '18

Op vrijdag 6 juli jl. hebben de toekomstige bewoners van Brink aan de Weide binnen deelplan Buurt aan de Weide in Schuytgraaf - Arnhem het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe buurtje. Onder toeziend oog van Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD Ontwikkeling BV) en John de Beijer (directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen) hebben zij op de fundering van hun eigen woning een persoonlijke boodschap achtergelaten.

Henri Schimmel zegt: ”Mooi om te zien dat er veel animo is voor wonen in Schuytgraaf. Dit zien wij landelijk bij woonwijken die volwassen worden door het groeiend aantal inwoners en de compleetheid aan voorzieningen zoals winkelcentrum, station en school- en sportaccommodatie. Daarbij ligt Schuytgraaf ook nog eens zeer strategisch in de stadsregio Arnhem – Nijmegen.”

John de Beijer reageert: “Vanuit ons motto ‘Ruimte creëren, dromen realiseren’ hebben wij in de bewezen samenwerking met BPD ook voor de bewoners van Brink aan de Weide gewerkt aan het waarmaken van hun dromen. Comfortabel en toekomstbestendig wonen in het groen.”

Over Brink aan de Weide in Schuytgraaf

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor variatie in woningen en straten.

Brink aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in het nieuwe stadsdeel van Arnhem. Brink aan de Weide fase 1 omvat 28 duurzame woningen ontworpen door Mulleners en Mulleners. De woningen zijn officieel groen verklaard, hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager, zijn niet aangesloten op het gas en al het hout is duurzaam geproduceerd. Alle kopers van deze “groene” woningen komen in aanmerking voor de voordelige Rabobank Groenhypotheek. Het is mogelijk deze woningen terug te brengen naar energieneutraal (EPC = 0), wat een flinke besparing op de energierekening kan opleveren.

Ik heb een vraag! Contact
Hier wil ik wel wonen! Woningaanbod